Köpvillkor för LED24.se

Här regleras villkoren som gäller vid köp på LED24.se’s webshop och på domänen LED24.se. Dessa villkor kan komma att förändras, läs därför alltid villkoren innan genomförande av köp.

LED24.se använder Klarna Checkout som betalväxel.

Observera att fakturan skickas till den angivna mailadressen. Du kan själv välja att ladda ned din faktura från klarna.se. https://klarna.com/sv/mina-sidor. Här kan ni även skriva ut en pappersfaktura till en kostnad av 5 kronor.

Klarna faktura

Handla nu – betala efter leverans!
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.
Skulle du mot förmodan ha fått en faktura men saknar en bekräftelse på att varan är skickad- hör av dig till info@led24.se, så hjälper vi dig med detta. För att läsa mer om Klarnas villkor gå in på bifogad länk.

Få alltid hem varan innan du betalar

  • Betalningstid – Betala inom 30 dagar.
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
  • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

Kortbetalning

Det går bra att betala med VISA eller Mastercard utfärdade av en svensk bank. Pengarna reserveras på ditt bankkonto när du bekräftar din order och dras sedan från kontot när produkten blir levererad. Notera att dina pengar kan komma att dras från kontot innan produkten har skickats om det avser förhandsbokningar och beställningar som ligger längre fram i tiden.

Direktbetala

Klarna Checkout erbjuder direktbetalning via Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken.
Priser och betalning
Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.
Frakt utanför Sverige medför en extra kostnad på 450 kronor.

Retur, ångerrätt och öppet köp

Du som konsument har rätt att ångra ditt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att du tagit emot varorna. Du får packa upp och titta på varorna, men både produkten och förpackningen ska bifogas i väsentligt oförändrat skick (enligt föreskrifter i Distans och hemförsäljningslagen), dvs oanvända, hela och rena. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt och öppet köp eller vid byte.

Du som kund står även för ursprungsfrakten, dvs. kostnaden som är förenad med att paketet skickas till dig. På LED24.se gäller 14 dagars öppet köp, likaså 14 dagars bytesrätt. Ångerfristen gäller från den dag du mottagit produkten. För godkänd retur oavsett åberopande av ångerrätt, öppet köp eller byte måste handlingar medfölja returen som kopplar varorna till ditt kundnummer och ordernummer.

Bestämmer du dig för att returnera hela eller delar av din beställning ska du självklart inte betala för dessa varor. Genom att logga in på ”Mina sidor” kan du flytta fram fakturans förfallodatum med tio dagar, så att LED24.se har gott om tid på sig att ta emot returen och registrera den.
Där kan du även kontrollera när returen har registrerats genom att hämta en uppdaterad version av din faktura.

Du kan logga in genom att antingen ange e-postadressen du använde i ditt köp eller ditt OCR-/Fakturanummer och personnummer. Skulle returen inte ha registrerats när det nya förfallodatumet närmar sig ber vi dig att kontakta Klarnas kundservice, så hjälper de dig vidare!

Vid retur till LED24.se’s lager skall försändelsen alltid skickas till:
AT Produkter AB
Hunnestads By 5
432 91 Varberg

Varan skall återsändas i det skicket ni mottog varan. Varan ska alltid ligga i originalförpackning. Silvertejp på originalförpackningen godtas ej vid retur.

Vid åberopande av ångerrätt eller öppet köp görs återbetalning av köpbeloppet via samma betalsätt som köpet.

Skulle ni upptäcka att produkten har någon defekt/skönhetsfel skall detta rapporteras inom de första 14 dagarna.

Påminnelse?

När fakturans förfallodatum har passerat och Klarna saknar betalning skickas en påminnelsefaktura via post. Det kan ta upp till tre bankdagar från det att betalningen gjorts tills den registreras hos Klarna och detta är något Klarna givetvis tar hänsyn till innan de skickar en påminnelse.
Skulle Klarna därefter ta emot en betalning på ursprungsbeloppet skickas en ny påminnelse där Klarna bekräftar att se tagit emot delar av betalningen men att påminnelseavgiften är kvar att betala.
Det är enkelt att själv kontrollera att vi har registrerat din betalning och hur mycket som kvarstår genom att logga in på ”Mina sidor”.
Logga in genom att antingen ange e-postadressen du använde i ditt köp eller fakturans OCR- / Fakturanummer och ditt personnummer.

Transportskador

Vid transportskada skall du anmäla detta omgående till fraktagenten som levererat din vara. Vi använder oss av DHL.

Privat Policy

”När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.”
Dina data sparas i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Leveranser

Godkänd order skickas inom 24 timmar. Leverans sker med DHL. Beroende på var du bor i landet är leveranstiden 1-5 arbetsdagar.

För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt samt hanteringsavgift.

Vi vill även understryka vikten av att ni flyttar fram er faktura genom att kontakta Klarna, så att ni undviker onödiga påminnelser.

Produktvisning

På LED24.se strävar vi efter att presentera produkterna på ett så tydligt och korrekt sätt som möjligt. Vi kan dock inte garantera att de färger som visas exakt återger de färger som produkterna har i verkligheten eftersom färgåtergivningen beror på inställningar i din dator och på din skärm. Priserna på LED24.se är angivna i svenska kronor inklusive moms.
Vi reserverar oss för eventuella faktafel när det gäller varans pris och produktinformation samt slutförsäljning. Alla kampanjer och erbjudanden gäller, om inget annat anges, så länge lagret räcker.

Force majeure

Med force majeure avses bland annat strejker, sjukdom hos personalen, transportstörningar eller import- och exportförbud hos LED24.se eller våra leverantörer. Under force majeure skjuts LED24.se`s förpliktelser upp. Om force majeure råder längre än 2 månader äger såväl du som vi rätt att upphäva avtalet utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Leverans

Vi erbjuder två olika leveranssätt:

  • Dhl servicepoint (Ditt paket levereras till närmsta ombud.) Du får ett SMS alternativt brevavisering när ditt paket är redo att hämtas ut.
  • Postnord. (Ditt paket levereras till närmsta ombud.) Du får ett SMS alternativt brevavisering när ditt paket är redo att hämtas ut.

Fraktskador

Skulle din leverans vara skadad, anmäl detta omedelbart till DHL , därefter kontakta oss på LED24.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *